DrupalCamp 2015 Viedeň

matus.fekete's picture

matus.fekete

Backend Developer

Tento víkend od piatka 27.11.2015 do soboty 28.11.2015 sme boli vo Viedni na DrupalCampe. Jeho účelom je zdielanie informácií a vytváranie priateľstiev vrámci Drupal komunity po svete.

Počas dvoch dní prednášok sme sa dozvedeli veľa zaujímavého. Tento rok bola hlavnou nosnou témou nová verzia Drupalu, už ôsma v poradí, ktorého stabbilná verzia v týchto dňoch dosiahla oficiálne vydanie a je pripravená na požívanie. Tá prináša veľa zmien a úprav a pokiaľ môže posúdiť všetky rapídne k lepšiemu. Množstvo z modulov vytvorených pre pre Drupal 7 zatiaľ nie sú dostupné, ale na druhej strane veľa funkcí teraz zabečuje jadro. Už sa teším na stavanie nových stránok v tomto systéme.

Pre mňa osobne boli naužitočnejšie prednášky o multijazyčnej podpore v novom systéme - v pôvodnom Drupale 7 bolo vždy trápenie vytvoriť stránku s viacjazyčnou podporou. Okrem natívnej podpory viacjazyčnosti Drupal 8 zjednodušuje updaty prekladov a umožňuje "prekladať" stránku do angličtiny - teda meniť pôvodné systémové názvy a popisy.

Do Bratislavy sme sa vrátili v sobotu večer s hlavou plnou tém na ďaľšie uvažovanie a spracovanie.

Povedali o nás

S dodanou prácou som som bol veľmi spokojný.

Roman Gabura, GreenProduction

Nachádzate sa v okolí?

Ak ste neďaleko, príďte nás navštíviť.

Kontakt